Skip to product information
1 of 1

Bosqie

Bosqie Olej z krokosza 150 ml

Bosqie Olej z krokosza 150 ml

Regular price 53,91 zł PLN
Regular price Sale price 53,91 zł PLN
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Charakteryzuje się dużą zawartością kwasu linolowego, witaminy E (nazywanej witaminą młodości) oraz naturalnych fitosteroli. Ma właściwości antyoksydacyjne, walczy z wolnymi rodnikami, niweluje szkodliwe działanie promieni UV. Spowalnia procesy starzenia się komórek skóry, nawilża i regeneruje. Polecany do walki z uciążliwym owłosieniem podczas depilacji, ponieważ doskonale zmiękcza skórę i chroni przed wrastaniem włosków. Pomocny na cellulit i rozstępy. Można zastosować jako: Serum do twarzy i włosów, olejek do ciała, olej bazowy do masażu lub kąpieli z dodatkiem olejków eterycznych Bosqie. Polecany do depilacji.Naturalny Olej z Krokosza Barwierskiego to bardzo dobry wybór, jeśli pragniesz złagodzić podrażnienia skóry. Dowiedz się, jak możesz go stosować, by cieszyć się wspaniałymi efektami. Co jest ważne przy wyborze oleju? Skład! Zawsze zwracaj uwagę, czy olej ma prosty skład. Wybierając nasze produkty masz pewność, że dostaniesz 100% oleju z krokosza : Carthamus Tinctorius Seed Oil Wszystko, co najlepsze w naturze, zamknięte w szklanej butelce.

DZIAŁANIE

Naturalny Olej z Krokosza barwierskiego – właściwości – analiza składu. Olej krokoszowy otrzymujemy z krokosza barwierskiego, rośliny z rodziny astrowatych pochodzącej z Bliskiego Wschodu i Indii. Jej kwiaty mają piękną pomarańczowo-czerwoną barwę, dzięki zawartości barwnika – kartaminy. Olej z krokosza jest bogaty w wielonasycone kwasy tłuszczowe. Znaleźć w nim można kwas olejowy, palmitynowy, stearynowy, arachidowy. Jednak najwięcej jest w nim kwasu linolowego bo aż 80%. Kwas linolowy to egzogenny kwas tłuszczowy (NNKT), który musi być dostarczany w diecie. Jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania przemiany materii. Ponadto kwas linolowy to naturalny środek zmiękczający skórę. Zapobiega utracie wody z jej komórek oraz pomaga utrzymać jędrność. Wzmacnia naturalną ochronę skóry poprzez pozostawienie na jej powierzchni bariery ochronnej oraz pomaga zachować jej odpowiednią elastyczność. Zawiera także alfa-tokoferol, a więc witaminę E w naturalnej postaci. Jest to silny antyoksydant, który neutralizuje działanie wolnych rodników. W oleju krokoszowym znaleźć również można cenną witaminę A, która jest niezbędna, by utrzymać skórę, włosy i paznokcie w dobrym stanie. Zwiększa produkcję nowych komórek, wykazuje działanie złuszczające oraz reguluje wydzielanie sebum. Zastosowanie: Spowalnia procesy starzenia się komórek skóry, nawilża i regeneruje. Polecany do walki z uciążliwym owłosieniem podczas depilacji, ponieważ doskonale zmiękcza skórę i chroni przed wrastaniem włosków. Pomocny na cellulit i rozstępy. Można zastosować jako: Serum do twarzy i włosów, olejek do ciała, olej bazowy do masażu lub kąpieli z dodatkiem olejków eterycznych Bosqie. Polecany do depilacji.

SKŁAD

INCI: Carthamus Tinctorius Seed Oil 

UŻYCIE

Twarz: Niewielką ilość olejku stosuj na oczyszczona skórę twarzy, szyi i dekoltu wykonując delikatny masaż. Włosy: Olej świetnie sprawdza się do olejowania włosów na sucho i na mokro. Ciało: Niezastąpiony jako balsam nawilżający do całego ciała, również do masażu.

View full details