Pomiń, aby przejść do informacji o produkcie
1 z 1

1308137276

Olejek eteryczny z paczuli Mohani

Olejek eteryczny z paczuli Mohani

Cena regularna 23,95 zł PLN
Cena regularna Cena promocyjna 23,95 zł PLN
W promocji Wyprzedane
Z wliczonym podatkiem. Koszt wysyłki obliczony przy realizacji zakupu.
  •     Drogocenny olejek o niezwykle trwałym, drzewno-orientalnym zapachu
  •     Cenny dodatek w pielęgnacji cery atopowej, trądzikowej lub dojrzałej
  •     Działa przeciwzapalnie, łagodzi objawy trądziku i egzemy

 

Olejek eteryczny z paczuli na stany zapalne i egzemę

Pochodzący z tropikalnej Indonezji, olejek eteryczny z paczuli zachwyca nie tylko swym oryginalnym, drzewnym aromatem, ale także bogatymi właściwościami pielęgnacyjnymi. Stosowany jako dodatek do kosmetyków, zmniejsza stany zapalne, łagodzi infekcje grzybicze, objawy trądziku i egzemy.

Szczególnie sprawdzi się w pielęgnacji cery atopowej, trądzikowej i dojrzałej. Wspomaga gojenie się blizn i łagodzi zaczerwienienia skóry. Wspiera także wzrost i odbudowę nowych komórek skóry, przyspieszając jej regenerację i przywracając jej jędrność. Stosowany jako dodatek do kosmetyków do włosów, olejek łagodzi podrażnienia skóry głowy i objawy łupieżu.

Olejek eteryczny z paczuli jest także doskonałym dodatkiem do balsamów i maseł do ciała. Nadaje im nie tylko piękny zapach, lecz także pomaga pozbyć się cellulitu, leczyć drobne rany, otarcia i oparzenia.

 

Jak pachnie olejek eteryczny z paczuli?

Czy wiesz, że olejek eteryczny paczuli jest używany do tworzenia najsłynniejszych perfum? Ten trwały, zmysłowy zapach zachwyca swym drzewno-korzennym aromatem i przywodzi na myśl ciepłe, orientalne klimaty.

Zapach paczuli działa pobudzająco i uznawany jest za naturalny afrodyzjak. W przeciwieństwie do wielu innych olejków eterycznych, zapobiega zasypianiu. Skutecznie odstrasza owady i mole – możesz wykorzystać olejek do perfumowania tkanin w szafach i szufladach albo dodać do kominka zapachowego, gdy spędzasz czas na balkonie lub w ogrodzie. 

 

Pozyskujemy je z liści, kwiatów, łodyg i owoców metodą destylacji z parą wodną lub tłoczeniem na zimno. Otrzymujesz czystą, skoncentrowaną esencję jednego składnika, która zachowuje maksimum właściwości pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych.

Butelka z ciemnego szkła zabezpiecza olejek przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu na dłużej zachowa swoje właściwości pielęgnacyjne i zapachowe. Praktycznym kroplomierzem odmierzysz dokładnie tyle olejku, ile potrzebujesz, a zakrętka posiada zabezpieczenie chroniące przed otwarciem przez dzieci.

 

Jak stosować olejek eteryczny z paczuli?

  • Wzbogacenie kosmetyków – dodaj kilka kropli olejku eterycznego do ulubionego kremu, płynu do kąpieli, żelu pod prysznic albo balsamu do ciała, aby wzbogacić właściwości pielęgnacyjne produktu i nadać mu piękny zapach.
  • Kąpiel aromaterapeutyczna – do wanny z ciepłą wodą dodaj około 5 – 10 kropli olejku eterycznego. Masuj skórę podczas kąpieli, a po jej zakończeniu nie spłukuj ciała. Kąpiel aromaterapeutyczna nie powinna trwać dłużej niż 30 minut.
  • Aromaterapia – dodaj do dyfuzora powietrza lub kominka do aromaterapii mieszankę wody z kilkoma kroplami olejku. Ciesz się pięknym zapachem i dobrym samopoczuciem!
  • Masaż – dodaj kilka kropel olejku eterycznego do oleju, którym będzie wykonywany relaksujący masaż.
  • Pielęgnacja włosów – kilka kropel olejku dodaj do ulubionej odżywki do włosów, szamponu albo oleju do olejowania. Możesz też dodać olejek eteryczny do wcierki do skóry głowy albo mgiełki do włosów.

 
Olejek eteryczny z paczuli – zasady bezpieczeństwa

Zachowaj ostrożność, jeśli masz problemy zdrowotne związane z krzepliwością – olejek z paczuli może zakłócić krzepnięcie krwi. Olejek służy tylko do użytku zewnętrznego i w formie rozcieńczonej z innymi produktami. Nie stosuj olejku bezpośrednio na skórę.

 

Pojemność: 10 ml

Kraj pochodzenia: Indonezja

 
Skład/INCI:

Pogostemon Cablin Oil

Pokaż kompletne dane